God kobling!

(tirsdag 11. november 2008)

Polewall ("stolpe-vegg") er et nytt selskap som jobber med teknologi for å møte den såkalte "last-mile" utfordringen i en bredbåndsinfrastruktur - altså den siste strekningen fram til sluttkunden. Selskapet tar bruk innovativ teknologi basert på optisk frittroms kommunikasjon. 

Polewall hadde selv identifisert at de kunne ha stor nytte av å benytte såkalt maskenett (mesh network) teknologi, men denne kompetansen har ikke Polewall selv. Lite visste de også om at på Fakultet for Teknologi og Realfag ved UiA i Grimstad, så sitter Frank Li som er internasjonal ekspert på nettopp maskenett og routingprotokoller.

Gjennom VRI prosjektet ble Frank og Jan Eide i Polewall introdusert for hverandre og resultatet ble et forprosjekt finansiert av VRI der Polewall sammen med Uia og en-to andre bedrifter på Sørlandet deltar. Dette forprosjektet skal blant annet se på hvordan maskenett teknologi kan benyttes i et nettverk basert på optisk kommunikasjon.

Forskning innenfor maskenett er hovedsaklig gjort på tradisjonelle Wlan og Wwan så koblingen til optiske nett er derfor ny og spennende i seg selv. Samarbeidet og forskning på området blir sett på som svært relevant, så det er allerede utarbeidet en søknad med tanke på et større prosjekt der Polewall, UiA m.fl. vil delta.

Posted in Lagt inn av Asle kl. 15:22  

0 kommentarer:

 
Copyright 2005-2007. Hello Wiki designed by Fen, Blogger Templates by Blogcrowds.