Mediaomtale av VRI prosjekt

(onsdag 25. mars 2009)

Hjemmetjenesten i Grimstad kommune og Devoteam Telecom har satt i gang utprøving av en kommunikasjonsløsning spesiellt tilpasset eldre og demente. Det er EU prosjektet mPower, Middleware platform for eMPOWERing cognitively disabled and elderly, som har tatt frem kommunikasjonsløsningen. Prosjektet fikk nylig omtale i Grimstad Adressetidene.


Løsningen inneholder bl.a. kalender, meldingsutveksling, og kontaktlister, og det er dette som skal testes ut. Grimstad kommune bidrar med utprøvningsarena og Devoteam Telecom står for teknisk tilrettelegging og tilrettelegging for bruk av mobilt bredbånd. 

Prosjektet mPower har Sintef og Senter for Aldring og Helse som norske deltakere og er en del av EU’s 6. rammeprogram om Information Society Technologies, IST og eInclusion. EU prosjektet er i sin siste fase og det regionale VRI prosjektet løper fram til sommeren.

Bakgrunnen for utprøvningen er ulike regionale initiativ i 2008 rundt eldre og teknologi, bl.a. Teknologirådet med seminar i Lyngdal, Kompetansesenter for eForvaltning med seminar i Kristiansand og KS Agder med seminar i Arendal. Fokus har vært tiltak for å møte utfordringene i eldrebølgen med særlig vekt på  bruk av IKT og teknologi. 

Posted in Lagt inn av Asle kl. 08:12  

0 kommentarer:

 
Copyright 2005-2007. Hello Wiki designed by Fen, Blogger Templates by Blogcrowds.